Iets over mezelf.

Mijn naam is Mieke Bult.        

                                        Ik heb meer dan 40 jaar als verpleegkundige gewerkt in: de zwakzinnigenzorg, wijkverpleging,                                                       kraamzorg, terminale nachtzorg, verpleeghuis-thuiszorg, bij de trombosedienst en in een bejaarden-                                           verpleeghuis.

                                         Steeds vaker kom ik mensen tegen die niet helemaal tevreden of geheel ontevreden zijn over wat de                                              huidige medische wereld te bieden heeft. Ik ben er daar ook één van. 

                                          Mijn allergie voor alle antibiotica, vele soorten pijnstillers en heftige reacties op bloemen worden                                                niet altijd even serieus genomen. 

                                          Naast mijzelf zijn ook mijn man en kinderen overgevoelig voor ogenschijnlijk onschuldige                                                            voedingsmiddelen als tarwe, citrusvruchten, suiker, melk en cacao. 

Geconfronteerd te worden met deze uitdagende allergieën heeft ervoor gezorgd dat ik mij ben gaan verdiepen in mogelijke alternatieve geneeswijzen. 

Ondertussen is het dagelijks gebruik van geneeskrachtige mineralen en kruiden voor ons gezin de gewoonste zaak van de wereld geworden. 

Om mijn kennis extra kracht bij te zetten heb ik de opleiding kruidengeneeskunde gedaan. Dit was voor mij een leuke toevoeging, met een mooi diploma aan de muur als eindresultaat. 

Door mijn eigen hooggevoeligheid denk ik ook dat ik in staat ben om anderen te helpen/coachen. Ik kan in heel veel gevallen goede tips en trucs geven om wat beter te functioneren ondanks hooggevoeligheid. Ook kinderen met hooggevoeligheid zijn welkom in mijn praktijk.                                                          

Lees ook vooral de pagina's over kruidengeneeskunde en de geschiedenis...dan leer je mij nog beter kennen. 

Mijn beroepsmatige wensen. 

Ik ben nu begonnen met een praktijk aan huis, maar ik  heb nog wel een paar wensen. 

Mijn allergrootste wens was het hebben van een 'tuin' waar ik een blote-voeten-pad kan aanleggen, samen met een theehuis. Op die manier zou ik nog meer mensen kunnen helpen met aarden en ontladen, iets wat in deze hectische tijd erg hard nodig is. Hoe leuk is het dat er nu in Leimuiden een blote-voeten-pad is aangelegd door mijn man en mij!                                                     

Verder ben ik er achter gekomen hoe leuk het zou zijn om een apotheektuin te hebben. Dus een stukje grond met daarop de geneeskrachtige planten en kruiden die ik gebruik in mijn praktijk.

Mensen kunnen ook les krijgen in kruiden en stenen. De lessen zijn van 9.30 tot 11.30 uur. of van 19.30 tot 21.30 uur.

Mensen die hier interesse voor hebben kunnen zich aanmelden via het contactformulier. Bij voldoende animo zet ik dan een groep op.