Aambeien.

Beste lezer/lezeres... 

deze pagina gaat over helmkruidknolletjes en aambeien.         

Aambeien zijn hinderlijk en daar wil men zo snel mogelijk vanaf.  Nu kunnen helmkruidknolletjes daarbij helpen, door er thee van te drinken en door ze bij je te dragen in je broekzak. 

Ik verstuur brievenbuspakketjes met daarin helmkruidknolletjes, vers of in gedroogde vorm (afhankelijk van het jaargetijde).      In het pakketje zit ook de gebruiksaanwijzing voor de thee. De knolletjes geven niet af, dus kunnen gewoon zo in een broekzak.  

Tijdens de zwangerschap en eventueel daarna, tijdens het geven van borstvoeding, is het gebruik van de knolletjes niet schadelijk voor het kindje. 

In een aantal gevallen zullen de knolletjes niet of nauwelijks werken, omdat er andere oorzaken eerst moeten worden aangepakt.

Ik leg deze oorzaken één voor één uit:

Persen tijdens het poepen, door harde ontlasting:

Als je bij de toiletgang erg moet persen, komt er te veel druk op de aderen in de omgeving van de anus. Hierdoor kan een aambei ontstaan. Zorg dus voor zachte ontlasting. Eet voldoende vezels en fruit, bijvoorbeeld gedroogde abrikozen.

Diarree:

Als je vaak diarree hebt, komt er te vaak een zure ontlasting langs de anus. Deze zure ontlasting zorgt dan voor de irritatie van de aderen rond de anus, met als gevolg: aambeien.

Het eten van worteltjes, rauw of gekookt maakt niet uit, zorgen ervoor dat de ontlasting dunner wordt bij obstipatie en vaster wordt bij diarree. Dit noemen we in de kruidengeneeskunde een regulator...werkt twee kanten op.

Teveel buikvet:

Teveel buikvet zorgt net als tijdens de zwangerschap voor een te hoge druk van de buik op de onderste weefsel in de buikholte. Dus ook de aderen rond de anus. Heeft u teveel buikvet, zorg dan eerst dat u gaat afvallen, voordat u de aambeien met allerlei middelen te lijf gaat. Pak dus eerst de oorzaak aan, in plaats van symptoom bestrijden.

Verkeerde zithouding bij toiletgang:

In Nederland zijn we gewent geraakt aan een "hoog" toilet. Maar eigenlijk is dit, gezien onze anatomie en gezondheid een foute houding. De voor veel mensen bekende "hurktoiletten" in Frankrijk zijn zeker voor mensen die aanleg hebben voor aambeien, een betere zithouding. Er bestaan inmiddels krukjes die je voor het toilet kunnen plaatsen voor een betere zithouding.Hieronder een afbeelding van een toiletkrukje.

Mocht u na het lezen van dit verhaal toch een pakketje willen bestellen ga dan naar de webshop van deze site en vul een volledig contactformulier in bij contact.