Fibromyalgie! Je zal het maar hebben...

Ik was ongeveer 20 jaar, toen ik voor het eerst pijn in m'n benen kreeg. Ik vond het geen gewone pijn. Het brandde, niet m'n gewrichten, maar mijn spieren.                                              Mijn vader had reuma, dus ik liet me testen in het ziekenhuis. Resultaat: geen reuma, maar wat het wel was? Geen idee!      Fibromyalgie was toen nog niet bekend.


In de loop van de jaren probeer ik van alles uit. Geen pijnstillers, want dat verdraag ik niet, maar wel een tijd koolhydraatvrij; suikervrij; alleen surrogaatkoffie; veel bewegen; weinig bewegen. Ik probeer het allemaal. Steeds is er het idee, dat het gaat helpen. Maar elke keer is dat toch weer niet het geval. Ik weet inmiddels van het bestaan van fibromyalgie...dat is het dus...


Na de eerste vaccinatie tegen Corona vlamt het verschrikkelijk op!

Hele nachten lig ik wakker, niet weten hoe te liggen van de pijn. Ik smeer met Jeneverbes-olie en Lavendelolie. Helpt even, niet genoeg.

Ik zeg tegen iemand: "Ik sta in de fik!" Die persoon zegt: "Dat is de enige juiste omschrijving. Maar hoe los je het op?"

Ik doe een ontgiftingskuur met dennen- en sparrennaalden. Ook dat helpt maar even, een beetje.


Dan krijg ik van mijn kinderen een boek over de natuurreligie. Iets wat ik altijd een warm hart toedraag. 

Ik heb het eerste hoofdstuk nog niet uit of ik heb een ingeving...

 Al die, vooral vrouwen, die fibromyalgie hebben...

Zoek je het op internet...het is geen ziekte? Wat dan wel?

Het is niet genetisch of erfelijk. De ene hulpverlener zegt: "Veel bewegen". De andere: "Weinig bewegen". Mindfulness,  pijnstilling, diëten, noem maar op...niets helpt echt! 

Het is inmiddels een hele generatie die er last van heeft en niemand die DE OPLOSSING heeft...

HET IS KARMA.

Wat, als ik ooit en al die vrouwen met mij, in een vorig leven op de brandstapel heb gestaan. De 'brand' begint bij mijn onderbenen en kruipt omhoog.

Wat als 'de brandstapel' de pijn is? ... Nogmaals:                     "Ik sta in de FIK!" 

Ik probeer te visualiseren, dat ik een enorme bak water (niet koud, gewoon lekker van temperatuur) over mij heen stort en op die manier de brand, het vuur blus. 

Wonder boven wonder is de pijn weg!

Als de pijn na een tijdje weer lichtelijk opkomt, doe ik het weer. Denk aan een bak water en stort het over me heen... Of ik ga zwemmen in een meer. Als het vuur maar dooft...                  weg is de pijn...

De tussenliggende tijd wordt steeds langer. Ik hoef steeds minder vaak het water over mij heen te storten. Ik slaap rustig, zelfs een hele nacht zonder pijn.

Ik heb dit opgeschreven om iedereen de mogelijkheid te geven deze remedie ook toe te passen...Het kost niets.

Als het bij u ook helpt, laat het dan alstublieft weten via een mailtje...heelplantaardig@gmail.com

Ik hoop het van harte voor iedereen met fibromyalgie!